Locatie

Appartement / Bed en Breakfast Dyksterhuzen is landelijk gelegen aan de oude Zeedijk van de Middelsee net buiten het dorp Bitgummole (Beetgumermolen). Het is gevestigd in een monumentale boerderij uit 1907 en heeft een prachtig uitzicht over de landerijen. Bitgummole ligt op fietsafstand (7 kilometer) van het centrum van Leeuwarden. Ook is er een prima busverbinding tussen het station en het centrum van Leeuwarden naar ons verblijf. De bus stopt letterlijk voor de deur!

 

Er zijn twee 2-persoons slaapkamers. Gasten hebben de beschikking over een eigen toilet en een moderne badkamer. Er een volledig ingerichte woonkamer met open keuken, inclusief 5-pits gasfornuis, koelkast en combi magnetron. Indien gewenst kunt u dus een eigen (warme) maaltijd bereiden. In de woonkamer is ook gratis satelliet televisie en draadloos internet aanwezig.

 

Het appartement heeft een eigen ingang en biedt dus veel privacy. Appartement / B&B Dyksterhuzen is rookvrij binnen, maar de enorme tuin biedt genoeg mogelijkheden om fijn te recreëren. Ook is er voldoende ruimte voor het parkeren van uw auto, motoren of fietsen.

 

Op verzoek bieden wij uiteraard een uitstekend ontbijt aan met verse koffie of thee, verse brood en traditionele Friese lekkernijen. Koffie en thee kan ook ten allen tijde zelf (gratis) worden gezet. Ons appartement is ook voor een langere periode te huren als (gemeubileerd) appartement.

 

Bitgummole heeft een bakker en een slager. Voor overige boodschappen kun je terecht in Leeuwarden, Stiens of Menaldum, zo’n 6 kilometer verderop.

 

Ons Appartement /  B&B is een ideale uitvalsbasis om de mooie, oude hofstad Leeuwarden of de prachtige omgeving van Bitgummole te ontdekken. In de omgeving kan volop worden gewandeld of gefietst. De busverbinding gaat rechtstreeks van en naar Leeuwarden en van en naar Harlingen (haven). Beide steden zijn dus uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. En daarmee dus ook Vlieland en Terschelling. Meer (toeristische) informatie, kijk eens op de pagina: links.

 

Op aanvraag zijn er diverse spelletjes en voor de kleintjes is er ook een tafelstoel en/of camping bedje te verkrijgen. 

Persoonlijke aandacht en service staan voorop! Mocht u iets te vieren hebben en iets extra’s willen, dan kunnen wij in overleg eventueel invulling geven aan uw verzoek. 

 

 

Aankomst tussen 16:00 en 20:00 (andere tijden alleen  mogelijk in overleg), vertrek tussen 8:00 en 10:00.